torsdag den 24. april 2008

Golf med udfordringer!


Tórshavnar Golfklubbi's scorekort.

Vi havde jo hørt, at der skulle være en golfbane på Færøerne – men vidste ikke rigtigt, om vi kunne regne med det.
Men det kunne vi! Vi fik gennem Tórshavner Golfklubbi’s hjemmeside forbindelse med Óskar Eiríksson, som gerne ville komme og vise os tilrette og udlevere scorekort. ”Hvad greenfee er? Nej det har vi ikke her. I må gerne spille lige så meget I vil. – Men vi kalder det jo Vikinge golf, for der er ikke så megen forskel på fairway, rough og green!”
Vi kørte derud i dag for at kigge på banen. Den var svær at finde, men ligger helt ude på en pynt syd for Tórshavn. Der er ni huller.
Vi mødte en anden rigtig venlig og imødekommende færing, som tydeligvis var stolt af banen, men som ikke lagde skjul på dens særegenheder.
”Vi har vore egne (tillægs)regler, for det er jo nødvendigt, men det er rigtig hyggeligt at spille golf her. Når jeg går på en af de fine baner i udlandet, kan jeg godt komme til at længes efter vor egen hjemmebane!”

Vi blev smittet af begejstringen, tog bag’en på nakken og gik til tee-stedet på hul 1.
Sandt at sige havde vi nogle gode udslag, men det var lidt svært at finde boldene alligevel. Fairways er ikke klippede, og der er mange klippefremspring og løse sten samt bløde småsumpe. Men det gik alligevel, og vi fik alle en 6’er på hul 1 (par 4). Hul 2 var en udfordring! (par 3). Det ligger på en skråning lige ned til det frådende Atlanterhav, og rammer man en smule til venstre for green, sluger skråningen og havet bolden uden nåde. Det skete for to af os. Gregers’ bold forsvandt i bølgerne, mens Ivans havnede i en dyb klippeslugt, men kunne dog reddes og droppes.
Det blæste en del – men i stille vejr og sol ville vi gerne spille den igen. Den er helt speciel og underholdende – men æder bolde en gros! Óskar fortalte, at man satsede på at bygge banen rigtigt op i løbet af i år og næste år. Det bliver en stor opgave.


Dagen havde ellers om formiddagen budt på en længere køretur på kundebesøg i Midvágur på øenVágar, hvor bl.a. lufthavnen ligger. Vi passerer gennem en del af de meget omtalte tunneller – den længste går under fjorden til Vágur. Hjemad kørte vi ad den gamle hovedvej 10 over fjeldet – i tæt tåge, desværre.

2 kommentarer:

Bente og Ivan sagde ...

Ja så gik det jo lidt bedre for Else og mig i går, selv om jeg også mistede 2 bolde og stregede 3 huller, var det ikke så galt endda... Anna Grete og jeg forsøger igen i dag ud i golfkunstens svære kunst og slutter af med en rejecocktail og bøf her hos os. Kan I nu have en rigtig god hjemtur. Glæder mig til I er godt hjemme igen.

Mie sagde ...

Hej I vikinger,flotte billeder,vejret er
hvist bedre end ved os.I mandags var jeg inviteret til kaffe hos Judith sammen med nogle dansker. Hun ville fejre hendes moders(som bor i Thorshavn) födselsdag , hun blev 99 aar, bor i eget hus, klarer sig selv, de nordboer er vist nogle seje mennesker
God hjemrejse og kärlig hilsen Mie