lørdag den 26. april 2008

Tågen gav uventede, gode oplevelser


Den gamle bydel i Tórshavn

Den sidste dag, torsdag, skulle vi som nævnt have spillet golf. Men vi kunne jo ikke se så langt, som vi kunne slå en bold, så det blev aflyst.
I stedet gik vi på turistkontoret for at få nogle andre forslag. Det gav bonus!
For det første oplevede vi igen en dejlig varm imødekommenhed, som vi efterhånden havde oplevet mange steder. Vi har faktisk ikke negative oplevelser med besøget overhovedet.
For det andet fik vi nogle tips, som gav en væsentlig større oplevelse end umiddelbart forventet.
Vi begyndte med at kigge på den gamle bydel, som vi ikke vidste, var der. Gamle bygninger og smøger tilbage fra 1600-tallet samt et nyere fæstningsværk.
Så tog vi op til Nordens Hus, som er øernes vigtigste kulturcenter. Egentlig bare for at få frokost i cafeen.
Men her blev vi straks budt velkommen af Poul Thomsen - dis med duerne, som han selv introducerede sig. Han ville vide, hvem vi var - og inviterede os straks ind i koncertsalen, hvor netop sidste koncert af en lang række løb af stabelen. Et kulturarrangement for alle Færøernes skolebørn - med Færøernes Symfoniorkester og tilrejsende kunstnere.

Vi oplevede det på tæt hold fra balkonen. Der var en fantastisk stemning med de mange skolebørn - og en dygtig pige, som fortalte eventyrlige eventyr, mens det dygtige orkester akkompagnerede og lavede sjove gags. Dirigenten var også fantastisk medlevende over for børnene. Ingen kedede sig! Vi syntes, vi forstod det hele, selv om det foregik på færøsk (som man ret hurtigt kan vænne sig til!)
Poul Thomsen, som jeg fornemmede er PR-mand for orkestret, fortalte, at der havde været tilsvarende arrangementer hele ugen i Nordens Hus, og at 4.000 skolebørn havde deltaget. Nogle måtte af sted kl. 5 om morgenen for at nå det, og det gør de hvert år!
En utrolig god indføring i kulturen, må man sige.
Vi spiste frokost og talte med både dirigent og deltagere fra det kongelige kapel, som var tilrejsende (uden honorar) for at deltage!
Færøernes Symfoniorkester har 50 professionelle musikere og amatørmusikere. De kommer til Nordjylland i august, bla. Thisted og Aabybro. Kan anbefales! Søg under "Den Nordatlantiske Inspiration".

Ingen kommentarer: